Променят небългарските имена на улици и площади

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:04 / 29.10.2008
645
В срок от 2 месеца кметът Кирил Йорданов трябва да определи експертна група, която да предложи промяна на небългарските имена на улици, площади и местности на територията на общината. Това решение бе взето на заседанието на местния парламент. Според съветниците промяната трябва да се извърши по целесъобразност, а улици и квартали да не носят имена уронващи престижа на града. Предложението на експертната група с променените имена трябва да бъде представено пред членовете на временната комисията по наименования.

Съветникът от БСП Панко Анчев се обяви против предложението с мотива, че улиците са вече познати с имената си за варненци.

Той дори поиска отпадане на точката от дневния ред на сесията, но не бе прието от местните избранници. Общинските съветници одобориха предложението на кмета на Константиново улица в селото да бъде наименувана "Рила". Освен това беше взето и решение улицата след обръщача на новия Хлебозавод да получи името "Мир", тъй като е нейно продължение.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).