Промяната на адрес във Варна вече ще става за не по-малко от 24 часа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:21 / 31.10.2012
613
Издаването на удостоверение за промяна на постоянния или на настоящия адрес, което досега можеше да стане веднага на гишетата на община Варна, вече ще става най-малко в рамките на 24 часа. Това предвижда предложение за промени в наредбата за общинските такси и услуги, което предстои да влезе за обсъждане в Общинския съвет. Така вместо да извършат услугата в момента на поискването й, служителите ще могат да пращат гражданите вкъщи и да ги карат да се връщат за документа на другия ден. За сметка на това обаче цената на тази "експресна" услуга се запазва като досега - 10 лв. Разбира се, ако не бързате, можете да получите справката, че сте си сменили адреса, и за седмица, като в този вариант ще платите 3 лв., или за 3 дни, което пък струва 5 лв.

Същите срокове и цени важат и за три нови услуги, които общината въвежда: "Издаване на удостоверение за правно ограничение", "Издаване на удостоверение за родените от майката деца" и "Издаване на справки по искане на съдебни изпълнители". Тъй като подобни документи вероятно са се издавали и до този момент, може да се предположи, че те просто от безплатни вече стават платени.

Общината ще събира вече и двойна такса за издаване на удостоверения за брутно трудово възнаграждение и за осигурителен и трудов стаж, за които досега се плащаше веднъж. Сега се предлага услугата да се раздели на две и съответно да се плаща и за удостоверение за осигурителен доход и за осигурителен стаж, като за всяка една част от разделената на две услуга се плаща съответно между 5 и 10 лв., в зависимост дали документите са необходими за 5, 10 или 14 дни.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).