Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проституцията - нормална професия за младите
Автор: Екип Varna24.bg 09:46 / 31.03.2010Коментари (0)896
© Varna24.bg
Младите хора възприемат проституцията като съвсем нормална професия. Това е един от основните изводи на проучване, реализирано в рамките на българо-холандски проект, насочен към предотвратяване трафика на хора в двете страни. В реализираното в края на миналата година изследване са участвали около 300 души от Варна и още толкова от Сливен. Именно това са двата града, от които най-често са жриците на любовта, създаващи проблеми на властите в Холандия. Младите хора живеят в състояние на перманентна криза, неудовлетвореност и безперспективност, показва още проучването. 50% от тях декларират, че доходите им не им осигуряват „нормален живот". Около 25 на сто са на мнение, че в България не могат да изкарват добри пари.

74% от анкетираните варненци заявяват, че са чували за свои съгражданки, които са заминали да работят като проститутки в чужбина. На въпроса има ли много такива, 37 на сто отговарят положително. Младите жени сами вземат решение да се занимават с проституция, смятат 32% от анкетираните жители на Варна. Според 35 на сто от тях българските жрици на любовта в чужбина заработват наистина добри пари. Проститутките навън изкарват много по-големи суми от българските си колежки, са на мнение пък 32% от анкетираните.

Преобладаващото мнение е, че жените, решили да работят като проститутки в чужбина, са предимно без образование и перспективи. Същевременно 76% биха се опитали да разубедят свои познати, решили да изкарват „лесни пари" в Холандия. 30 на сто заявяват, че не биха били приятели със завърнали се у нас проститутки.

35% посочват, че са чували за сутеньори, които обикалят около училищата, а всеки шести е на мнение, че жертва на насилствена проституция може да стане и жена, която няма вземане-даване с подземния свят. Доверието в институциите е твърде малко, сочи проучването. 46% смятат, че жените, оплакали се в полицията, че ги принуждават да проституират, едва ли ще получат помощ.

Именно подобряване на сътрудничеството между правоохранителните и правоприлагащите органи у нас, както и между службите в България и Холандия, цели съвместният проект. Вече са проведени обучения на служители от отдела за противодействие на трафика на хора в Министерството на вътрешните работи с цел усвояване на специфични познания и умения. Акцент се поставя и върху повишаването на капацитета на неправителствения сектор.

Според статистиката 288 българи са станали жертви на трафик през миналата година, като 209 от тях са жени, а 46 деца. Най-често децата се трафикират с цел джебчийство. 5 жени, жертви на трафик, пък са получили до момента помощ в създадения преди около година кризисен център във Варна.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: