Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Протекъл е покривът на ДКЦ I "Св. Клементина"
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 11.03.2010Коментари (0)1183
© Varna24.bg
В следствие на падналия сняг и настъпилото топене са установени повреди на покривите и на двата корпуса на ДКЦ "Св. Клементина" във Варна. Вследствие на нарушената хидроизолация и счупени от обледяването пластмасови водосточни тръби има наводнени кабинети на втория и третия етаж на сградата на корпус едно. Това се посочва в докладна записка от управителя на лечебното заведение д-р Иван Иванов, разгледана на комисия по здравеопазване към варненския Общински съвет.

Също сериозно е положението на корпус две, където ремонт на покрива не е правен от 30 години. Там заради счупени керемиди, изгнили тръби, цялата сграда е наводнена. Водата се стича от таваните и стените и има опасност сградата да се срути, се посочва още в докладната записка. Там е записано също, че при така създалата се обстановка има вероятност и от къси съединения в електрическата инсталация, опасност от падане на мазилка от таваните и стените, която застрашава гражданите и персонала. От лечебното заведение молят общината а спешно съдействие. Направена е оценка на необходимите ремонти, които са на стойност около 33 000 лева, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов. Той посочи още, че трябва да се предприемат мерки за лицензирането на газовата инсталация на сградата, тъй като е направено предписание от Държавната агенция за метеорологичен и технически контрол.

Тази сграда не е ли застрахована, попита съветникът от "Отечество" Радослав Коев. Той посочи, че както всички домакинства са успели да си съхранят къщите в студа, като периодично са отделяли пари за ремонти. В отговор д-р Иванов посочи, че три компании са му отказали да застраховат сградата, тъй като е в лошо състояние. Общинският съветник д-р Ивайло Бояджиев заяви, че общината трябва да подхожда стратегически и да подпомага собствените си поликлиники, вместо например "Св. Анна", където има 34%. След дискусия, общинските съветници решиха да задължат управителите на всички общински лечебни заведения да им направят отчет от 1 септември 2005 година досега какви средства са заделени за ремонт и апаратура и колко от тях са отпуснати от общината. След представянето на годишните отчети директорите на болниците ще бъдат поканени да обсъдят проблемите в поверените им търговски дружества.

Съветниците решиха още да предложат на финансовата комисия да вземе решение за отпускането на средства за ремонт на 15 кв.м. в "Св. Клементина", които са изключително наложителни. При актуализация на бюджета да бъде платен котелът за газовата инсталация на лечебното заведение, решиха още съветниците.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: