Протестиращ опита да осуети работата на съветниците с викове и блъскане

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:02 / 22.03.2013
1785
Неособено културни прояви белязаха днешното заседание на комисията по култура към местния парламент. Младен Живков от палатковия лагер пред общината опита да осуети работата на съветниците с викове и блъскане по заседателната маса, на която си бе осигурил място, предаде Дарик.

Действията си мъжът аргументира с това, че не е доволен от работата на местните избраници. "Дошли сме да ви спрем работата и да ви изхвърлим", заяви пред препълнената зала Живков. Няколко минути след началото на заседанието той напусна залата с викове "Боклуци" и нецензурни изрази по адрес на местните парламентаристи. Останалите десетина представители на протестиращите обаче останаха и се включиха активно в работата на културната комисия.

Свидетел на случилото се стана и общинският председател Николай Апостолов, който остана безучастен до края на заседанието. Тогава Апостолов взе думата и изрази силното си безпокойство, от това, което се случва във Варна. Председателят на местния парламент призова всички да работят заедно, за връщане на спокойствието в града.

Преди това представителите на протестиращите от "Варненци за Варна" поискаха подробна план-сметка на всички финансирани от общината културни прояви да бъде качена на сайта на общината. Това ще се случи идната сряда, обеща шефката на културната дирекция Станка Димитрова.

Гражданите поискаха още да се спре безразборното лепене на афиши из града, като за целта на няколко места се обособят "модерни пространства". Предложението обаче не срещна одобрението на съветниците и представителите на администрацията, които обясниха, че и в момента имало такива табла.

Предстои мониторинг на посещаемостта на фестивалите във Варна тази година. За целта общинските съветници вече са си разпределили събитията, които ще следят отблизо, разкри председателят на културната комисия Даниела Димова.


Виж коментарите (2)

Още по темата (341):
07.09.2023 Георги Кадиев: Сметките за ток ще скочат, и то с много
01.07.2016 По-евтин ток за варненци от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-евтин ток за клиентите на "Енерго-Про"
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
27.11.2015 Мъж заплаши: Ще се взривя, ако енергото не ми даде развод!
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).