Протестиращите срещу събарянето на "Дом Младост" се жалваха и в РИОСВ

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:12 / 02.02.2022
5817
Сдружения и граждани организираха протест пред РИОСВ - Варна срещу започналото събаряне на балнеологичния здравен център "Дом Младост“ във Варна.

Директорът на екоинспекцията, главният юрисконсулт и главен експерт от дирекция "Превантивна дейност“ се срещнаха с представители на Фондация "Гея“ и Сдружение "Да спасим Дом Младост“ и внимателно изслушаха техните искания и доводи. Представителите на варненското общество заявиха, че искат прекратяване на процедурата по разрушаване на изградената през 1986 г. сграда и недопускане изграждането на нейно място на сграда със смесен тип предназначение. Според позицията на гражданите водата от минералния сондаж на "Дом Младост“ е с уникален състав и с ограничаването на свободния достъп до провеждането на специфични здравни процедури е засегнат общественият интерес.

Ръководството на РИОСВ - Варна обясни, че в екоинспекцията не е постъпвало уведомление за инвестиционно предложение, свързано с имота, на чиято територия е разположен комплекс "Дом Младост“. Подаването на уведомление от възложителя за инвестиционно предложение е първата стъпка за определяне на приложимата процедура по реда на екологичното законодателство. Участието на обществеността е ключово във всички етапи на процедурата по реда на българското законодателството по околна среда.

След навлизането на тежка строителна техника и започналото разрушаване на "Дом Младост“, в рамките на текущата седмица експерти от екоинспекцията ще извършат проверка на място за започнали дейности по транспортиране и последващо третиране на строителни отпадъци.                        


Виж коментарите (1)

Още по темата (14):
25.06.2024 Спряха водата от новата чешма в "Младост", вижте защо
09.05.2024 Община Варна: Чешмата край "Дом Младост" не е довършена
08.05.2024 Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
07.02.2022 В Административен съд – Варна са образувани 5 дела, свързани с Дом
"Младост"
31.01.2022 Старият "Дом Младост" остава в историята, за да започне възраждането на комплекса
27.01.2022 Защитниците на "Дом Младост" не спират да роптаят срещу новия проект
Още новини от Новини от Варна:
ЦИК: Един и същи състав на комисия ще произведе двата вида избори...
Благомир Коцев за важността на районни кметове
Супер новина за шофьорите във Варна! Касае целия уикенд!
Внимание! БДЖ с важни промени за влаковете от и до Варна 
"Време е за възраждане", призоваха от партия "Възраждане" във Вар...
Николоски: България приема македонските аргументи за жп линията п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).