Протестиращите търговци от Чаталджа поискаха помощ от Общинския съвет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:44 / 10.06.2009
1073
Общинският съвет да се събере извънредно, за да разгледа исканията на наематели на общинската фирма „Пазари". Това поиска Кънчо Бонев, зам.-председател на Обединено гражданско сдружение и един от наемателите на пазар "Чаталджа".

Според търговците, „Пазари" се договаря неправомерно с наемателите. Те се оплакаха и от високите наеми. "Най-високи са рентите на пазар "Чаталджа", където достигат до 30 евро/кв.м. На Централния пазар пък са около 20 евро. Наемите в моловете са два пъти по-ниски, посочи Бонев. Според търговеца на риба, "плащането на тези наеми е самоубийство". Той призна, че от общинската фирма го съдят за неплащане по новите договори.

"С "Пазари" се разпорежда Веселин Данов, който определя наемите. Макар и в ареста, общинският съветник продължава да командва чрез своя човек там Юлияна Трифонова, която е председател на Съвета на директорите ", заяви Кънчо Бонев. Намалялата печалба на "Пазари" пък се дължи на раздутия щат на дружеството, смята търговецът.

В петък в Общинския съвет е била внесена протестна подписка, подкрепена само за ден от 151 търговци и земеделски производители. Нарушава се принципът на свободно договаряне при сключването на договорите с дружеството, което ултимативно налага условията, се посочва в подписката.

"Имаме обещание за съдействие от няколко политически сили", разкри Бонев, като отказа да назове имена. За свикване на извънредно заседание на местния парламент е нужно съгласието на поне 1/3 от съветниците, или 17.

Около 80 недоволни търговци протестираха миналия четвъртък пред сградата на общинска фирма „Пазари". Те изразиха недоволството си от високите наеми и политиката на общинската фирма. Поради същата причина миналото лято се вдигнаха на протест и наемателите на пазар "Чаталджа".

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
03.06.2009 ГЕРБ подкрепи търговците от Кооперативния пазар
03.06.2009 Търговци скочиха срещу новите договори за наем на Кооперативния пазар
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).