Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проучват семействата във Варна и региона дали имат интернет
Автор: Екип Varna24.bg 17:32 / 09.04.2024Коментари (0)1232
©
В периода 8 април - 21 юни 2024 г. Националният статистически институт, чрез териториалните статистически бюра в страната, стартира провеждането на анкетно изследване "Използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2024 година“. Изследването се провежда във всички държави-членки на Европейския съюз по обща методология, която отразява разпространението и използването на ИКТ в Република България и осигурява международна съпоставимост на резултатите.

Анкетната карта съдържа няколко модула, които събират информация за наличие и използване на интернет от домакинствата и лицата, електронно обучение, електронно управление, електронна търговия, ИКТ и околната среда и др., както и въпроси, свързани със социалнодемографските характеристики на домакинствата и лицата.

В периода на изследването 348 избрани домакинства на територията на област Варна ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - въпросник за домакинството и индивидуален въпросник, който се попълва за лицата, членове на домакинството на възраст между 16 и 74 навършени години.

Домакинствата, подлежащи на анкетиране, са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. При посещенията си в домакинствата всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт и ще предостави писмо във връзка с изследването.

Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Варна може да се получи на телефон 052/575240 в отдел "Статистически изследвания - Варна“ на Териториално статистическо бюро - Североизток към Националния статистически институт.

В област Варна изследването ще се проведе в градовете: Варна, Аксаково, Белослав, Девня, Долни Чифлик, Дългопол и Суворово, както и в селата: Аврен, Гроздьово, Крумово, Поляците и Синдел.

По данни на същото проучване, проведено в област Варна за 2023 г., 87.0% от домакинстватаимат достъп до интернет в домовете си, а 21.7% от лицата на възраст 16 - 74 навършенигодининикога през живота си не са използвали интернет. Във Варненска област лицата, които ежедневноили поне веднъж седмично използват интернет са 78.3%.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: