Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Провал на антикорупционната комисия в Общинския съвет
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 05.03.2009Коментари (0)1001
© Varna24.bg
Антикорупционната комисия, която функционира в рамките на местния Общински съвет, е застрашена от пълен крах. Това съобщи за "Позвънете Новини" лично председателят й Пламен Пенев. Вече повече от една година временната комисия по антикорупция не е заседавала нито веднъж, сподели той. "Аз не вярвам, че във Варна няма корупция. Единственото нещо, което успяхме да направим от началото на мандата досега, е да променим името на комисията", сподели Пенев. Още преди месец общинският съветник е подал молба до шефа на местния парламент в града с искане да го освободи от председателския пост на антикорупционната комисия. "Мене ми писна. Постоянно се опитвах да събера членовете на комисията, за да мога да направя поне едно заседание, но така и не успях", нервира се Пенев. В състава на антикорупционния орган влизат общо 8 общински съветници, сред които Пламен Андреев, Красимир Узунов, Николай Джагаров, Панко Анчев и баща и син Данови. "За да събера комисията, звъня на всеки един от колегите, но той заявява, че вече не е член на тази комисия. Не мога сам аз да се боря с корупцията в общината", жалва се Пенев. Той самият не знае защо председателят на местния парламент Борислав Гуцанов не предложил молбата му за гласуване на последната сесия на Общинския съвет в града.

От местното ръководство на ГЕРБ започват реализацията на редица инициативи във връзка с борбата с корупцията на всички нива в обществения живот. Така вчера се състоя първата дискусия по въпросите на антикорупционното възпитание на децата. Разговорът бе иницииран от партийната организация в най-големия район на града - "Приморски". Целта на срещата бе да се постави началото на серия от мероприятия, насочени срещу корупцията. Модератор на дискусията бе Албена Куюмджиева. Основна тема на разговорите бе как да се възпитава в антикорупционни практики подрастващото поколение на страната.

"Нашата задача е да върнем доверието на гражданите в институциите", заяви от своя страна общинският съветник от ГЕРБ Данчо Симеонов. Според него, първата стъпка в борбата с корупцията е излизането от анонимност. Изключително важно е гражданите да знаят и защитават правата си. За да стане това нещо факт, на първо време хората трябва да застанат с имената си и да започнат да подават сигнали за корупция, смята местният народен избраник.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Български тенис
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
Отбелязване на Деня на Независимостта
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: