Проведоха практически тренинг на ученици обучители от дирекция "Превенции" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:48 / 11.10.2023
1007
Практически тренинг на ученици, обучители на връстници по превенция на употребата на психоактивни вещества бяха направени от експерти от ГД "БОП“ и Агенция "Митници“. Посещението е организирано от дирекция "Превенции“, Община Варна и Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна по повод 10 октомври – Световният ден на психичното здраве.

Доброволците бяха допуснати до служебните помещения на ГД "БОП“ и лабораторията за изследване на наркотични вещества на Агенция "Митници“. По време на посещението те научиха за структурата и функциите на двете институции, планирането и реализирането на полеви операции, процедурите за установяване на наркотични вещества и задържане на правонарушители.

Интерес предизвика демонстрацията с полицейско куче за откриване на наркотици и задържане на лице. В лабораторията на Агенция "Митници“ доброволците имаха възможност да наблюдават различните методи на анализ и установяване както на наркотични вещества, забранени от закона, така и установяване на нови видове вещества, за които предстои включване в забранителните списъци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).