Проверка тръгва във варненската жандармерия от утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:41 / 18.04.2010
655
Комплексна проверка тръгва от утре в областната жандармерийска част във Варна, довериха на агенция "Черно море" източници от МВР. Според тях инспекторите от вътрешното ведомство в София идвали планово, но основна цел за проверяващите ще бъде да се ровят в зачестилите заявления за напускане. Служители на жандармерията разкриха, че лавината от рапорти е заради лошото отношение на началника им към подчинените си. Униформените пожелаха да останат анонимни, тъй като се опасяват от последващи дисциплинарни мерки срещу тях.

Представете си да сте новобранец в казармата на два петъка служба. Каквото е отношението на старите войници към "зайците", такова е отношението и на началника към ръководния му състав, обясниха жандармеристите.

По думите им в резултат на грубото и несправедливо отношение двама от по-възрастните служители са получили хипертонични кризи, като един от тях лежал в болница, а друг с 30-годишен стаж зад гърба си не издържал и директно подал заявление за напускане. И без това ни се повтаря, че като не ни харесва, да напускаме, но като напишем заявлението си, получаваме отказ с резолюция, разказаха сержанти. Напрежението вътре във варненската жандармерия е огромно, дано проверяващите обърнат внимание на ситуацията, защото така е трудно да се работи, изрази надеждата си един от униформените. Според източници от МВР проверяващите ще инспектират също дали се спазват изискванията да се носи униформено облекло в работно време от страна на ръководството, спазването на работното време, служебната дисциплина по постовете на консулства и стратегически за националната сигурност обекти, както и боеготовността на личния състав.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).