Проверяват какво ще се строи на Златните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:51 / 09.11.2010
730
Групата на десните в Общинския съвет ще провери детайлно плановете за ново строителство в Златни пясъци, преди да вземе окончателно решение как да гласува по този въпрос на предстоящата сесия. Това каза съветникът и бивш председател на местния парламент Стелиян Севастианов. Той допълни, че иска лично да се запознае с намеренията за инвестиция в имота, за да е наясно има ли общината право да одобри плана му за регулация и застрояване.

"Имам някакъв спомен, че на мястото имаше идея да се прави вилно селище, а сега се говори за жилищен комплекс, а между двете има голяма разлика. Затова и искам да се запозная подробно с проекта", заяви той. Севастианов заяви още, че е възможно да се допусне известен компромис и да се позволи въпросният комплекс да има собствено пречиствателно съоръжение, ако това не противоречи на закона. Той добави, че като цяло ситуацията с канализацията и съоръженията от този тип в курорта е малко по-сложна, отколкото на другите места. По непотвърдена официално информация от БСП също ще критикуват тази точка от дневния ред на предстоящата сесия. Напълно възможно е и други опозиционно настроени съветници да се опитат да спрат строежа.

Николай Недков от ръководството на "Златни пясъци" АД пък коментира, че не знае нищо за подготовката на ново строителство, свързано с въпросния имот.

Припомняме ви, че тихомълком сред мнозинството от ГЕРБ се промъква решение за нов строеж на Златни пясъци, за който съветници алармираха, че е на ръба на закона.

Според слухове съветници са били привиквани от новите общинари, за да бъдат уговаряни как да гласуват. Срещу решението обаче се надига съпротива, тъй като по-опитните съветници не искат имената им да бъдат замесвани в ново строителство на Златните. Факт е, че до този момент курортът се опази от мащабите на строителството, каквото се случи в Слънчев бряг. Нееднократно спецове в туристическия бранш са алармирали,че презастрояването ще съсипе бизнеса. Те са категорични, че дори и в кризата Гърция продължава да е по-предпочитана туристическа дестинация заради ограниченията в строителството.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).