Провокират шофьорите във Варна с "Шофьор = Пешеходец"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:49 / 18.09.2012
1128
На 18 и 19 септември от 10 ч. младежите от ГЕРБ - Варна ще проведат поредната си инициатива, като този път тя е под наслов "Шофьор = Пешеходец" и цели да провокира водачите да бъдат бдителни и да пазят живота и здравето на пешеходците. Неин основен инициатор е Калин Калевски, ръководител на МГЕРБ - Приморски.

"Идеята е всеки шофьор да се замисли дали спазва правилата за безопасност на движението, защото когато не е зад волана той също може да пострада", обясни Калевски.

Младежите от петте варненски района ще раздават информационни флаери и стикери на водачите на възлови кръстовища и булеварди в града, а именно - до Икономическия университет (пешеходната пътека на бул. "Цар Освободител"), до читалище "Просвета" в район Аспарухово, в кв. "Владислав Варненчик" - бул. "Св. Елена" № 14 (под магазин "Lidl") и бул. "3 март" № 77 ( над магазин "Кауфланд") , бул. "Сливница" (кръстовището на "Пикадили" - Младост, и до параклиса), както и до СОУ "Г. Милев". Освен това участниците в двудневната инициатива ще призовават с макети на знака STOP водачите да спират на пешеходните пътеки.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).