Прясно ремонтираната улица "Прилеп" във Варна пропадна! Ще има ли ремонт на ремонта?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:49 / 15.11.2023
6974
Новоремонтираната улица "Прилеп" е започнала да пропада на места, а в асфалта са се образували пукнатини. Вдлъбнатините по асфалта вече са маркирани с боя и вероятно предстои да бъдат отремонтирани. Пропаданията са основно около шахти, а проблемът вероятно се дължи на ВиК-инфраструктурата, а не е от самото изпълнение на пътната настилка, коментират хора пред БНР.

Реконструкцията на ул. "Прилеп“ – от ул. "Ян Палах" до началото на местността Пчелина, все още продължава. По цялото протежение на ул. "Прилеп" личат строителни работи – пръст и чакъл по недовършените тротоари, ВиК тръби с различен диаметър, кабели и др. Преброихме и няколко пропадания по протежение на настилката, включително и в частта, която е подготвена за полагане на втори пласт асфалт.

Засякохме времето, в което с кола можем да изминем разстоянието – почти 15 минути. Не във времето на обичайният час пик, но с достатъчно натоварено движение, тъй като от там минава и пътят за село Каменар. Пешеходци почти няма, но се оказа, че Петър Петров шеста година минава по цялото протежение два пъти дневно.

"Всеки ден минавам от тук -  пътят е пропаднал на места. Това са близо 2 км всеки ден, тъй като работя малко по-нагоре. Трудно ще е, докато не се направи шосето. Сега е проходимо, но преди беше разкопано навсякъде - преминавахме покрай машините, покрай работниците", коментира Петров.

Христо Йоанков също е пешеходец и е един от малцината, които срещна екипът ни. "Преди самите тротоари бяха прекалено ниски, а сега за мен това е улеснение. Чакаме да приключи ремонтът. Не ми пречи толкова, не съм шофьор", каза още Йоанков. 

Продължаващият ремонт по улица "Прилеп" е довел до "издигане“ на улицата и наклон към част от къщите в района на ВиК, каза Стефка Бонзукова, пред чиято външна врата на дома ѝ на номер 22 има насипан чакъл в подготовка за следващата част от реконструкцията. След всеки дъжд водата влиза в дома й - на около 3 или 4 метра. Газим във вода, коментира Бонзукова.

Виж коментарите (3)

Още по темата (197):
03.09.2024 Започна голям проект в "Младост"
02.09.2024 Варна се подготвя за зимата, вижте какво се прави в Морската градина
29.08.2024 Варненски деца втора година чакат да приключи ремонт в училището им, Коцев коментира
28.08.2024 Открехнаха част от завесата на важен ремонт във Варна
27.08.2024 Кметът Коцев с новина за живеещите в тези райони на Варна
27.08.2024 Разкопават за ремонт голяма варненска улица
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).