Първа "Борса на проекти и идеи" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:34 / 12.12.2011
739
Днес от 18,00 ч. в малкия арт-салон на Радио Варна ще се състои първата "Борса на проекти и идеи" във Варна.

Целта на борсата е да насърчи и улесни ефективното сътрудничество между бизнеса и гражданските организации във Варна като отчита интересите и възможностите и на двата сектора. На борсата участниците ще намерят възможности за сътрудничество като търсят и предлагат материали, услуги и доброволен труд.

На борсата има само едно правило - не се говори за пари и не се търсят пари.

Ползите за участниците в такава борса са разнообразни - нови партньори, достъп до нови ресурси и мрежи от контакти, възможност за достигане до нови потребители, добра репутация, участие в развитието на местната общност, обществено признание.

Моделът "Борса на проекти и идеи" е създаден и е много популярен в Холандия, където ежегодно се провеждат десетки борси. От 2007 година моделът се прилага с успех и в Германия, Австрия, Белгия и други европейски страни. Той е особено подходящ в период на икономическа криза, когато ресурсите (средства, услуги, материали, оборудване и др.) са ограничени и ефективното им използване е от огромно значение.

От началото на 2011 г. Фондация Лале заедно с партньори осъществиха с успех борси в Плевен, Пазарджик, Пловдив, Русе и София. Борсите по места се организират изцяло на доброволни начала и с активното участие на много хора и организации от различни сектори - местна власт, нестопански и стопански сектор, медии и др. Месеци преди тяхното осъществяване гражданските организации преминават през интерактивни обучения за ефективно и взаимноизгодно сътрудничество с бизнеса.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).