Първа информация след зрелищния арест на кмета на Старо Оряхово

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 10.07.2024
3385
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност кметът на Старо Оряхово, Петър Танев. 34-годишният мъж бе задържан вчера при специализирана акция на ГДБОП. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги, и за осъществена принуда. 

Окръжна прокуратура – Варна осъществява ръководството и надзора на досъдебно производство с предмет престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК – участие в сговор за извършване на престъпления с цел набавяне на имотна облага, и по чл. 211, във връзка с чл. 210, ал. 1, т. 2, във връзка с чл. 209 от НК – измами, свързани с кандидатстване и получаване на кредити чрез малоимотни лица.

С оглед на събраните до момента доказателства в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група за измами са задържани още двама мъже Д.Т. на 59 години и М.Р. на 67 години.

Към Танев е предявено и обвинение за осъществена принуда.

Престъпните деяния са извършвани в периода от началото на 2019 година до края на 2023 година в село Старо Оряхово. Действията по събиране на доказателствата за дейността на престъпната група са извършени от служители на местната структура на ГДБОП във Варна.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед преценка и внасяне в съда за искания за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Работата по доказване и документиране на престъпленията продължава и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
17.07.2024 Обрат със задържания кмет на Старо Оряхово
12.07.2024 Домашен арест за кмета на Старо Оряхово
09.07.2024 Арестуваха кмета на Старо Оряхово!
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).