Първият варненски милионер декларира доходите си пред НАП

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:22 / 23.02.2011
997
Първият варненски милионер декларира доходите си пред НАП Варна по пощата и внесе над 100 хиляди лева дължим данък. Това съобщиха от териториалната дирекция на институцията. До 20 февруари 2011 година трима варненци са декларирали доходи от над 500 хиляди лева и са внесли данъците си.

През изминалата 2010 година 7 лица от Варна са обявили доходи над 1 милион лева в годишните си декларации, като за цялата страна милионерите са 28. Техният брой е с 4 по-малко в сравнение с декларираните доходи за 2008 година, когато варненските милионери са били 11.

От НАП Варна напомнят, че 2 май 2011 г. е крайният срок, в който физическите лица могат да декларират пред НАП доходите си от миналата година. До края на март фирмите обявяват печалбите си.

Най-лесният и достъпен начин за изпълнение на законовите изисквания е попълването на декларация с баркод.

Документът автоматично изчислява нормативно признатите разходи и дължимия данък, като свежда до минимум риска от грешки. Баркод декларациите са достъпни безплатно в интернет-страницата на Националната агенция.

Допълнителна информация за декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски гражданите и фирмите могат да получат на телефона на информационния център на НАП или на електронната поща.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).