Пуснаха евентуалните побойници на 4-годишния Мартин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:33 / 22.12.2011
1675
След 24-часов арест полицаите освободиха тримата цигани, пребили жестоко 3-годишния Мартин от Варна. Детето още е в дълбока кома, няма подобрение на състоянието му, жизнените му функции се поддържат с апарат. Мартин беше приет през нощта срещу сряда с мозъчен кръвоизлив и счупена кост в основата на черепа.

Първоначално полицията арестува четирима роми в къщата, където е било момченцето във фаталната нощ. Единият е бил освободен веднага, а с тримата, сред които и майка му - 19-годишната Лили, бяха извършени процесуални действия. Тя живее в кв. "Аспарухово" с мъж на съпружески начала, който според съседи бил "сводник и лош човек". Майката обяснила, че през нощта детето се събудило, поискало да яде, но паднало и се задавило. Правили му изкуствено дишане, а когато това не помогнало, го закарали в шоковата зала на МБАЛ"Света Анна".

Според една от версиите детето си счупило черепа при падане. Няма издадено прокурорско постановление за мярка задържане под стража за 72 часа, каза говорителката на районната прокуратура вяра Алексиева. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител по чл. 134, ал. 1 за причинени телесни повреди по НК.

"Какво точно се е случило и дали е имало домашно насилие, ще покаже съдебно-медицинската експертиза, но още нямаме нищо черно на бяло", е коментирал шефът на ОД на МВР във Варна комисар Димитър Димитров.

Той добави, че се изяснява какви медицински действия са предприели лекарите в продължение на два часа през нощта, когато са приели детето, защо е преместен в друго здравно заведение и защо полицията е сигнализирана едва след 8 ч. сутринта.

Източник: БЛИЦ


Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
01.02.2012 Издъхна малкият Мартин след 40 дни в кома
06.01.2012 Почти няма надежда за живота на малкия Мартин от Варна
30.12.2011 3-годишния Мартин - без мозъчна дейност
28.12.2011 В дълбока кома, остава 3-годишния Мартин от Варна
27.12.2011 4-годишния Мартин от Варна все още с опасност за живота
22.12.2011 Освободиха един от задържаните за инцидента с 4-годишния Мартин
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).