Пуснаха пред публика двете новородени мечета в зоопарка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 13.05.2010
827
Двете новородени мечета от варненския зоопарк вече са пуснати пред публика, видя репортер на в. "Черно море". От вчера двамата малчугани вече могат да излизат на открито, но все още се страхуват да го правят. Металната врата на бърлогата на мечката Свобода е вече отворена, но никой още не е успял да види двете малки мечета навън от дома им.

"Трябват им няколко дни, за да свикнат с околната среда, но преодолеят ли страха си, няма да искат да се приберат. По-изплашена и от тях е майка им, която още ги пази и не им дава да излизат . Мечетата навлизат в четвъртия си месец и скоро ще започнем да ги захранваме с обща храна, тъй като ще спрат да сучат." Това каза директорът на зоопарка Тодор Христов. Още не се знае какъв е полът на двете бебета, предполага се, че са мъжко и женско, защото едното е по-едро от другото. Възможно е по традиция те да бъдат кръстени на хората, които се грижат за тях - Веско и Нели. Мечетата ще останат до 7 - 8- месечна възраст с майката, а след това ще трябва да се вземе решение дали те или родителите им да бъдат преместени в друг зоопарк. Мечешкото семейство не може да остане заедно, защото карпатският мечок Карамуш ще представлява опасност за бебетата.

"В понеделник в зоопарка се роди благородно еленче, второ очакваме до няколко дена, а в края на месеца нищо чудно да се увеличи и семейството на елените лопатари. Обмисляме съвместно с ръководството на община Варна да обявим 1 юни за Ден на отворените врати, за да могат малките граждани на Варна да се запознаят с бебетата обитатели на зоопарка", каза още Тодор Христов.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).