Пътищата са проходими при зимни условия, заледени са

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:30 / 27.12.2008
567
Пътните настилки са частично заледени поради ниските температури, съобщиха Национална агенция „Пътна инфраструктура" (НАПИ). Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервал от минус 1 и минус 13. Наблюдава се разкъсана облачност. Слаб сняг вали в районите на Кюстендил, Русе, Разград и Айтоски проход. Видимостта е добра. На проходите и в Родопите има заснежени участъци, които се почистват и опесъчават. По автомагистрала „Тракия" и „Хемус" настилките са сухи.

Временно са въведени следните ограничения за движение: товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода „Петрохан". Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода „Шипка", по пътя Батак - Доспат, Велинград - Сърница, Белово - Юндола и Велинград - Юндола.
Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле, по пътя София - Самоков, Мездра - Ботевград, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин и в района на Козница. Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Етрополе - Златица, Твърдица - Елена, Арабаконак, както и пътя Етрополе - Тетевен, Чибаовци - Свидня. Ремонтни работи се извършват по пътя София - Плевен, Пловдив - Пещера, Полски Тръмбеш - Свищов, Мизия - Оряхово, Скравена - Ботевград и Търговище - Разград.

Преминаването на автомобилите през ГКПП-тата е безпроблемно, съобщават от НАПИ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).