Пясъчната ивица на плажа на Кабакум край Варна е замърсена в дълбочина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:36 / 09.08.2008
1144
Дежурна група на Гражданска защита се е включила в почистването на плажа на Кабакум, който вчера бе замърсен с мазут. Това съобщи временно изпълняващата длъжността директор на службата Нели Ганева. Тя обясни, че екип от 8 души - две аварийни групи, е участвал в почистването на доброволни начала, като е помагала на хората от община Варна. В момента повърхността на плажната ивица е почистена, но по думи на Ганева в дълбочина пясъкът все още е замърсен. Утре екип на "Гражданска защита" отново ще посети плажа, за да провери състоянието му, каза още специалистът.

Ганева каза още, че по-рано днес се е провело съвещание при областния управител Христо Контров, като целта е била координиране на действията по отстраняване на замърсяването на плажа на Кабакум край Варна. В срещата са се включили представители на общината, Морска администрация и "Гражданска защита". Тъй като разлятото количество мазут от около 100 литра вече е само на брега, с неговото почистване по закон трябва да се заемат общината и концесионерите на плажа, обясни още Нели Ганева. Причините за инцидента обаче все още се разследват и при установяването им виновният ще понесе своята отговорност. По думите й единият от концесионерите обаче е отказал да се включи в почистването. Община Варна от своя страна е осигурила торби и лопати за отпадъците. Очаква се до края на деня събраното количество отпадъци да бъде извозено от плажа на Кабакум.

В заключение Ганева заяви, че в момента "Гражданска защита" работи в намален състав заради летния сезон и това създава определени трудности. Тя даде пример с това, че по-рано днес докато е бил почистван замърсеният с мазут участък, е бил подаден сигнал за инцидент в к.к. "Златни пясъци". Там дърво е паднало върху козирка на хотел. Наложило се е едната аварийно-спасителна група, включена в акцията на плажа на Кабакум, да реагира спешно и да посети мястото на инцидента.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (6):
18.08.2008 Замърсеният пясък от "Кабакум" временно до Кораборемонтния завод
11.08.2008 91 чувала замърсен пясък събраха на плажа "Кабакум"
11.08.2008 Облизаха Кабакум от мазута
11.08.2008 Откараха жена с линейка след мазутна баня на Кабакум
09.08.2008 Във Варна няма къде да се депонира замърсеният пясък при Кабакум
08.08.2008 Плажът в Кабакум залят с мазут
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).