РИК-Варна затяга контрола за националния вот

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:55 / 10.06.2009
494
Районната избирателна комисия (РИК) ще затегне контрола над партиите и членовете на секционни избирателни комисии (СИК) във Варна за националния вот. Това съобщи  председателят на комисията проф. Павел Павлов. Според РИК именно политическите сили са виновни за лошата организация и неподготвеността на членовете на секционни избирателни комисии в изборния ден за Европейски парламент. До последната минута се подменяха членове на СИК-ове, жалва се проф. Павлов. Така стана, че ние обучихме едни хора, а в изборния ден в комисиите застъпиха съвсем други, уточни председателят. РИК играе ролята само на контролен орган, а самите партии избират своите представители, добави Павлов. РИК възнамерява да наложи по строг контрол за парламентарния вот в града. За тази цел ще бъдат използвани редица механизми. Комисията смята да въведе нов ред за замяна на представители в СИК, издаде председателят. Предложенията за назначаване и преназначаване на членове на СИК ще могат да стават само посредством районните общински администрации, а не директно от страна на партийните централи. За изборите на 5 юли партиите ще трябва да предоставят и по-дълги списъци с резереви, смята проф. Павлов.

Провокация е изкарала членовете на избирателни комисии вън от предвидената за целта охраняема зала в изборната нощ. Това съобщи още председателят на РИК в града. Ние бяхме осигурили зала точно до нашето помещение в Довереца на културата и спрта (ДКС), където трябваше да се събират и съхраняват изборните книжа, преди да постъпят при нас. Някой обаче е съобщил по звуковата уредба, че представителите на СИК могат да изчакат реда си в кафенето и извън сградата на ДКС, разказа проф. Павлов. Той отрече въпросното съобщение да е подадено от някой от членовете на РИК.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).