РЗИ-Варна отговориха за "жълтия дъжд" край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:05 / 10.10.2023
1787
РЗИ-Варна отговориха относно "жълтия дъжд", който заваля в района на "Старите лозя" на село Калиманци. По случая бе входирана жалба от страна на жител на района. 

Вижте отговора на РЗИ-Варна:

Осъществяваните от Регионална здравна инспекция – Варна дейности са нормативно установени в чл. 10, ал. 1 от Закона за здравето и изчерпателно доразвити в съответните разпоредби от Устройствения правилник на регионалните здравни инспекции.

Поземлените имоти в режим на частна собственост, вкл. добивът и насажденията върху тях, не са обекти с обществено предназначение по смисъла на § 1, т. 9 от допълнителната разпоредба на Закона за здравето. Опазването компонентите на околната среда, управлението на факторите, които увреждат околната среда, контролът върху състоянието на околната среда и източниците на замърсяване, както и предотвратяването/ограничаването на замърсяването на околната среда, не попадат сред нормативно установените дейности, осъществявани от регионалните здравни инспекции, и не представляват държавен здравен контрол по смисъла на чл. 15 от Закона за здравето.

В този смисъл, описаната в сигнал с вх. № 96-00-182/06.10.2023г. проблематика е извън функционалните компетентности на Регионална здравна инспекция – Варна.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).