РЗОК Варна: Правим максималното, за да улесним джипитата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:03 / 03.04.2009
846
Огромни опашки от общопрактикуващи лекари се образуваха днес в РЗОК Варна, тъй като почти всики изчакаха до последният възможен ден, за да подадат отчетите си за изминалия месец. За да се справят с навалицата в здравната каса са били разкрити пет нови места за приемане на документите, а работното време е било удължено.

"Правим максималното, за да се справим с общопрактикуващите лекари. До сега касата е правила много компромиси за джипитата", уточниха специално за Varna24.bg от РЗОК. Навалиците станаха, тъй като отчетите вече се приемат само от първо до трето число на месеца, а не за пет дни, както до сега. За това са се разбрали лекарите още на 20 януари, когато са подписали договорите си с касата. "Идват джипита и ни казват, че за пръв път чуват, че отчетите се приемат само за три дни. Ние не знаем какво да им отговорим и как да реагираме на обвиненията - все пак те са се подписали под тези договори, в които това е упоменато. Договорите са публикувани и в държавен вестник", казаха още от РЗОК.

В крайна сметка след като в първите два дни само около стотина джипита и специалисти подадоха коректна медицинска документация, днес близо 1000 лекари се наредиха, за да си подадат електронните отчети. В РЗОК са се справили с проблема, след откритите нови пет работни места и удълженото работно време.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
06.04.2009 20 здравни структури и 30 лекари се отчетоха извънредно в събота
03.04.2009 РЗОК напомня: Срокът за отчитане на GP-та и специалисти е тридневен
03.04.2009 Джипитата се редят на опашки за декларации, вместо да лекуват пациенти
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).