Работодатели наемат обучени работници срещу 240 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 06.04.2010
684
Само срещу 240 лв. работодатели могат да си наемат хора, които са предварително обучени по необходимата специалност. Това е най-новата оферта на бюрата по труда в цялата страна по операция „Развитие", която се реализира със средства на Европейския социален фонд. Разбира се, по мярката за борба с безработицата и подкрепа на бизнеса има определени условия. Приоритетно ще бъдат включвани съкратени от работа след ноември 2008 г. вследствие на преструктуриране или закриване на предприятия; хора, навършили 50 г., младежи до 29 г. и лица, продължително безработни. Изискванията към фирмите са да не са правили масови уволнения след юли 2008 г. и да нямат задължения към НАП.

При подаване на заявка за участие в проекта фирмите посочват колко работници са им необходими, както и какви сертификати за квалификация трябва да притежават. Одобрените от Бюрото по труда кандидати за работата се обучават, като след това подписват трудов договор за не по-малко от 9 месеца. Предвидената заплата е в размер на две минимални за страната. Половината от сумата се плаща от бюджета на проекта, а другите 240 лв. са за сметка на фирмата. Предвижда се да бъдат обучени 65 000 безработни по всички професии с изключение на земеделие, горско стопанство и риболов, а трудов договор ще получат 52 000 души до 2013 г. В него могат да се включат както частни работодатели, така и държавни или общински администрации.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).