Работодатели търсят кадри за туризма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:34 / 19.03.2011
943
Специализираната трудова борса в областта на туризма, хотелиерството и ресторантьорството ще се проведе на 24 март от 10 ч. На нея се очаква 25 работодатели от сектора да обявят свободни места за предстоящия сезон. Борсата, която е на път да се превърне в традиционна, е най-вече за безработните с регистрация в БТ, чийто професии са свързани с туризма. Основните цели, които си поставяме, е да съберем търсенето и предлагането на едно място и да улесним контактите между двете страни, напомни Петя Проданова - директор на Бюрото по труда (БТ) във Варна.

В миналогодишната трудова борса, която се проведе в Младежкия дом, участваха 23-ма работодатели - мениджъри на хотели, ресторанти и други, който обявиха над 520 свободни места. Най-голямо бе търсенето на администратори, камериерки, сервитьори, готвачи, пиколо, аниматори, водни спасители, кухненски работници, озеленители и др. Борсата бе посетена от над 800 души със статут на безработни, като 78 от тях успяха да уредят на място сезонната си заетост.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).