Районната прокуратура започва проверка срещу Марешки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:27 / 07.01.2009
715
Проверка срещу общинския съветник Веселин Марешки е започнала Районната прокуратура. Преписката, образувана от окръжния прокурор Пламен Иванов, пристигнала в първия работен ден след Нова година. В края на м.г. обвинението се самосезира по публикации в пресата, според които общинският съветник Веселин Марешки разпространил листовки с допитване дали част от бюджетния излишък трябва да отиде за поевтиняването на лекарства за пенсионери, майки с деца и хроничноболни пациенти. На гърба на хартийката е поместена бланка за декларация, в която всеки подкрепящ проекта за участие в парламентарните избори трябва да изрази съгласието си, като впише трите си имена, адреса и телефонния си номер. Клиентът на Марешки трябва да впише и още 15 имена на граждани, подкрепящи инициативата.

От прокуратурата заявиха, че проверката ще приключи в законовия срок и резултатите ще бъдат оповестени своевременно.

Марешки бе проверяван и след местните избори през 2007 г. Тогава служители на Икономическата полиция обискираха офисите на бизнесмена в сградата на Медицински център "Младост". При обиските бяха иззети пари и удостоверения на застъпници с подпис и печат на Общинската избирателна комисия.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).