Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Расте напрежението преди избора на инициативен комитет на протеста
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 21.02.2013Коментари (0)1527
© Bulfoto
Часове преди насрочената среща за избор на инициативен комитет на протестиращите, расте напрежението и недоволството спрямо хората, които от дни сами се сочат за организатори на гражданското недоволство. На топа този път е заложен директно и соченият за лидер на протеста бивш футболист Иван Петров. Той вече се опита да оглави инициативния комитет, но срещна недоволството на гражданите, които изригнаха, че това е станало тайно и непрозрачно. Заради това се стигна до идеята за среща днес на всички протестиращи, на която да бъде избран легитимен комитет.

Недоволството срещу "стария" основно е породено от факта, че болшинството от участниците в него са партийно обвързани. Днес във фейсбук-страницата на протеста бяха публикувани официални документи от ЦИК. Целта е хората да видят, че Иван Петров на последните местни избори е бил кандидат за кмет на Варна от Българска национално-радикална партия. На по-предни избори пък е бил кандидат за общински съветник от ВМРО.

Също е изнесена информация за партийната принадлежност и на други самозванци от "стария" комитет като Калина Павлова, Кънчо Бонев и т.н.

Събранието на протестиращите беше насрочено за днес от 16:30 часа в зала "Пленарна" на сградата на общината. Днес обаче се оказа, че залата е била предварително ангажирана за друго мероприятие. От къде идва объркването не става ясно. Но събранието на протестиращите ще бъде проведено в същия час, но в градинката до общината. Ранния час - 16:30, също поражда недоволство сред коментиращите във фейсбук. Според тях това е направено нарочно, тъй като по това време много от протестиращите все още са на работа. Така самозванците искали да си се изберат отново за членове на инициативния комитет.

Напрежение има и между членовете в самия "стар" инициативен комитет. На снощния протест Кънчо Бонев окупира микрофона и закъснелия Иван Петров се чудеше как да го изтръгне от ръцете му. Първоначално сподвижници от агитката на Петров му набутаха в ръцете мегафон, като идеята беше с него да надвика Бонев, чийто глас се носеше от тонколоните. Ексфутболистът обаче прецени, че ще му е по-лесно да избута Бонев от микрофона. Вече заел централното място на трибуната Петров съобщи за часа и мястото за свикване на събрание на протестиращите, което да избере инициативен комитет и да излезе с общи искания.

Въпреки, че все още не беше избран за член на комитета Петров говореше от негово име - как всички комитети в страната ще се обединят и ще искат свикване на Велико народно събрание и промяна в Конституцията на България, която да смени политическия модел. Тоест не партиите да влизат в парламента, а гражданите да излъчват свои представители. Нещо, което беше прокламирано от протестите и в другите градове от страната.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 341
07.09.2023 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
01.04.2016 »
27.11.2015 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: