Разбиха "легнал полицай“ пред една от най-натоварените пешеходни пътеки във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:10 / 18.10.2012
1253
Ограничителят за скоростта пред една от най-натоварените пешеходни пътеки във Варна е разбит. Само няколко месеца след монтирането си "легналият полицай" на пресечката на бул. "Осми Приморски полк" и ул. "Братя Миладинови" вече е разбит на парчета. Отделни елементи на гуменото съоръжение се търкалят по платното, като допълнително изнервят шофьорите, които вече доста сериозно негодуват срещу начина на изпълнение на ограничителите.

Засега не е ясна причината за повредата на "легналия полицай". Според едни той просто е бил изпълнен некачествено и се е разпаднал под натиска на натоварения трафик. Други обаче твърдят, че препятствието е повредено нарочно, най-вероятно от ядосан автомобилист. Това на звучи толкова невероятно на фона да посегателствата срещу другите нови ограничители на скоростта, направени от множество гумени бабуни. На някои места част от тях вече са изкъртени, като внимателно е оформен коловоз, през който колите да минават, без да намаляват скоростта.

Тази пътека на бул. "Осми Приморски полк" е една от най-проблемните във Варна както за шофьорите, така и за пешеходците. Преди поставянето на "легналия полицай" там имаше доста напрегнати ситуации, свързани с даването на предимство на пресичащите. Не са редки случаите, когато движещите се в една от лентите спират, а в другата не и понякога се разминават с пешеходците буквално "на една боя" разстояние. Друг път водачите спираха, но понеже са го направили рязко или следващият ги водач се е разсеял, получаваха удар в задницата.

Поставянето на ограничител на скоростта донякъде свали напрежението при пресичани в тази част на булеварда. За съжаление, вероятно заради бързане или от липса на пари, общината не обезопаси пешеходните пътеки така, както се очакваше, а именно с вдигането на настилката. Сегашният случай показва, че гумените "легнали полицаи" очевидно се разбиват лесно. Според специалисти най-големи поражения върху този тип съоръжения се очакват през зимата, когато по улиците тръгнат снегорините.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).