Разбитите нарколаборатории с дрога - за над 2 млн. лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:23 / 05.03.2010
1248
Двама варненци са задържани за функциониране на нарколаборатории в морската столица, уточниха от варненската полиция. Специализираната операция е проведена от антимафиоти под ръководството Окръжна прокуратура - Варна.

При процесуално следствените действия, проведени на два адреса - в апартамент в кв. „Чайка"са открити над 200 саксии марихуана. От втория адрес - триетажна вила в местността "Евксиноград", са иззети 600 саксии с марихуана и изсушена листна маса.

Двете нарколаборатории са оборудвани с апаратура за отглеждане и обработка на растенията - пръст, торове, препарати, сушилня, лампи и система за напояване и поддържане на топлина и влажност на помещенията.
Апартаментът в жк "Чайка" се ползва от Пл. П. 47 г., а вилата е наета от Р. Д. 41 г.

По първоначални данни на експерти откритото количество зелена листна маса на втория адрес е около 40 кг и продажната му стойност е 1 200 000 лв. Предполага се, че общото количество марихуана от двете нарколаборатории би обогатило собствениците им с около 2 млн. лв.
Предстои изясняване на срока, в който двамата варненци са произвеждали марихуана, както и дали и кои са съучастниците им.

Според прокурорът от Варненска окръжна прокуратура на този етап е сигурно, че количеството изсушена тревна маса и растенията в саксиите не са за лична употреба.
Двамата стопани на оранжериите са задържани за 24 часа и ще им бъдат повдигнати обвинения по чл. 354 а от НК, уточни наблюдаващият прокурор.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
18.10.2010 ВОС потвърди ареста на варненец, отглеждал марихуана във вила на
Евксиноград
08.03.2010 Двамата с нарко-оранжерия за марихуана в Евксиноград остават в ареста
05.03.2010 Задържаха трима, направили си оранжерия за канабис
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).