Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Разбиват новите плочки пред Общината заради реконструкция на улично платно
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 21.11.2012Коментари (7)960
© Народно дело
Новите плочки пред община Варна, сложени само преди година, сега се махат и разбиват. Причината е, че се реконструира уличното платно на булеварда под прозорците на кмета. Разширява се автобусната лента и джобът на спирката на градския транспорт. Сама по себе си подобна реконструкция сигурно е навременна и разумна, но... Защо тя не беше направена миналата година, когато така или иначе се работеше по новия плочник? Вероятно и тогава е съществувал проблемът, който се разрешава с новия ремонт. Защо общината не е свършила всичко наведнъж, а сега трябва да разбива обновения само преди месеци тротоар, се питаха и обикновените минувачи, минаващи през кръстовището на общината.

Ремонтът на настилката около сградата на местната власт и Археологическия музей струваше около половин милион. Каква ще е стойността на разширяването на булеварда, засега не е ясно. Дали, ако проектите бяха излезли по-евтино, могат да кажат само специалистите, но логиката сочи, че най-вероятно комбинираната реконструкция на района би спестила пари на общинския бюджет.

Разбиването на плочника стана причина за появата дори на слухове и спекулации на тема какво е бъдещето на площада между музея и общината. Според някои планът е да се свърже долната част на бул. "Сливница" с горната, като се изгради пътна отсечка между паметника на загиналите в Сръбско-българската война и входа на библиотеката. Други пък твърдят, че причината за разширяването на лентата за автобуси е да се затрудни блокирането на кръстовището при протести пред общината, които в последните години не са никак малко. Последната му окупация се случи това лято, а нейни извършители бяха протестиращите в защита на Морската градина.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.11.2012 г.
0
 
 
да си вземем назаем от София кадърни архитекти . нито едно ново изградено кръстовище във Варна не става. какви са тези проектанти, те токова (животно) нема.
0
 
 
Не разбрахте ли, че всяко едно ремонтче или устройство е парички в джоба за някой от общината. Тези боклуци не се наядоха, трябва да се избие всичко що е на власт в тая държава, само така ще се оправим!
Aнонимен
на 21.11.2012 г.
+1
 
 
Явно кмета и общинарите са решили да направят ново кръгово кръстовище и вече наистина да станат № 1 в цяла България а всички ние да споменаваме под сурдинка роднините им от страх,че пак ще ни чуе някой!!!!
Aнонимен
на 21.11.2012 г.
+3
 
 
В община Варна работят такива титани на градоустройствено-архитектурната мисъл, които във всяка друга страна от ЕС може би не биха ги назначили и за общински метачи, но тук им е позволено да пилеят най-безотговорно пари! Сега те усилено работят за харченето на 5 (пет) милиона лева, предназначени за изграждането на някакви си измислени и със съмнителна необходимост пешеходни зони, а в същото време недопустимо голяма част от уличните тротоари, определени по закон изключително за пешеходни зони, са силно разбити и създават големи неудобства за преминаващите по тях граждани - особено за възрастни хора, майки с детски колички и инвалиди. Този факт показва, че варненските управници все още са много далеч от европейския начин на мислене.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Процедурата за избор на нов главен прокурор
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: