Раздават без пари важна придобивка за домакинствата край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:30 / 12.08.2024
1400
Домакинствата на територията на община Аврен могат да получат безплатно компостери за зелени и други биоотпадъци. Местната администрация ще ги раздава в изпълнение на проект, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), средствата от което допълват успешно тези от ЕСИФ/ЕФСУ. Общата му стойност е 35 956, 80 лева, съобщиха от Областния информационен център във Варна.

По проекта са доставени 238 броя пластмасови съдове за компостиране с обем от 1000 литра. Компостерът е без дъно за директен контакт с почвата, UV-устойчив, здрави панти на люка, странични ключалки, големи плъзгащи врати с удобни държачи, анкери, лесен за сглобяване без инструменти и подходящ за целогодишна употреба във всяка градина и двор.

Вече са раздадени компостери в селата Тръстиково, Царевци, Синдел, Дъбравино, Садово, Аврен, Здравец, Бенковски, Китка, Круша, Равна гора, Болярци, Приселци и Близнаци.

Подалите заявления се уведомяват своевременно от кметовете на населените места в общината за получаването им.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).