Разкриват социални центрове за хора в неравностойно положение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:19 / 29.06.2011
664
Да се разкрие център за социална рехабилитация на деца с множество увреждания като делегирана държавна дейност с капацитет 40 места, решиха съветниците на 35-тото общинско заседание. Те дадоха съгласие да се изготви проект за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ за подкрепа на деинституционализацията на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск.

Съветниците задължиха общината да създаде услуга и центрове за настаняване от семеен тип, а кмета на Варна - да предприеме мерки по настаняване на децата и младежите от социалните институции в срок до 3 месеца от приключване на проекта.

Общинският съвет реши още капацитетът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания да бъде увеличен от 25 на 40 места, а с 5 повече да бъдат местата в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на възрастни с умствени увреждания "Чайка". Ще бъде разкрит и Дневен център за деца с множество увреждания с капацитет 30 места, решиха още общинарите.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).