Разпада се Амфитeатърът под Пантеона на Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
11:42 / 29.03.2013
1654
Амфитeатърът под Пантеона на Морската градина, един от големите поводи за гордост на управлението на Кирил Йорданов, се разпада. Тъжната констатация не е от днес. След тази зима обаче положението е меко казано плачевно. Най-сериозните процеси на разпадане са видими по облицовката.

Качеството на облицовката също е под въпрос. Използваните камъни се ронят като сух хляб. "Страх ни е да пускаме децата да играят на воля. От земята стърчат болтове. Облицовката пада", обяснява майка, която въпреки студения ден разхождаше детето си в Морската градина.

В района има поне три полуотворени шахти. Едната е затисната с камък от облицовката, който е паднал. Най-вероятно поради "качеството" на монтажа. Относно качеството на използвания за облицовка материал може лесно да се направи сравнение. Балчишкият камък, който доминира в Морската градина, стои непокътнат повече от 40 години. "Новият" материал вече се рони, и то само след 6 - 7 години експлоатация.

Амфитеатърът под Пантеона беше открит през 2006 година. Това стана с пищен безплатен концерт и много светлини. През годините той е бил сцена на много детски празници и младежки събития.

Малко по-нататък в Морската, по алеята, която се спуска към морето, отново има паднали камъни. Те са част от ниската стена която разделя алеята от дърветата. "Ако нещо не се предприеме, тази стена до началото на лятото съвсем ще се срути и дърветата - цели или паднали - ще "прелеят" на пешеходната зона", коментират варненци.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).