Разпитват Горанов, ако състоянието му се подобри

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:09 / 21.02.2013
1633
36-годишният Пламен Горанов е споделил със свой приятел, че протестите във Варна няма да доведат до нищо. Това е станало на 17 февруари след поредното шествие. Освен това, при разпит пред разследващите Горанов е казал, че смята да се запали, но това прозвучало абсурдно и въпросният приятел не възприел сериозно думите му.

На 19 февруари същият свидетел се видял с Пламен и пили по една бира. Младият мъж, който е не само фотограф, но се занимава и с алпинизъм, споменал, че повече няма да излиза на шествията из града и заминава да катери в Анталия.

Затова всички, които познават Горанов, са удивени от акцията му пред общината. Във Фейсбук профила му обаче има доста радикални записки по повод политическата обстановка в страната и Варна. Качена е и снимка от 15 февруари, на която носи плакат срещу тока заедно с Иван Петров, неформален лидер на протеста.

Горанов е работил като алпинист в строителството с частна бригада. Официално обаче от 3-4 г. няма професионална биография. Занимавал се е активно с фотография, има и фотоси от откриване на негова изложба в заведение, наречено "Яйцето".

Днес за разпит разследващите са призовали сина на Иван Петров, който обаче направил уговорката, че не са били толкова близки с подпалилия се пред общината мъж.

Пламен е роден на 20 октомври 1976 г. Завършил е Търговската гимназия "Г.С. Раковски" във Варна, а след това Стопанската академия в Свищов. Майка му е починала преди години. Баща му е разказал пред разследващите, че не знае къде живее. Преди 3-4 г. Горанов, който няма братя и сестри, се отдръпнал от него и не поддържали никакви контакти.

По образуваното дело за склоняване към самоубийство се е изяснило, че той има две квартири - във Варна и Добрич. Предстои те да бъдат открити и да бъдат разпитани съседите му.

Несъстоятелни са твърденията, че младият мъж е мъкнел чучело на варненския кмет, което да запали с бензин, но се самозапалил той. Тази информация се появи в някои медии. Пламен е носил със себе си туристическа раница и пластмасова туба с 15 л гориво, като с 5 от тях се е полял пред общината.

Експертиза е установила, че той не е имал алкохол и дрога в кръвта си по време на инцидента. Няма данни и да е бил психично болен с регистрация в здравно заведение, казаха от прокуратурата. Ако състоянието на Горанов се подобри, той ще бъде разпитан. В момента той е на командно дишане. Мнозина са дали кръв за спасяването му.

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)

Още по темата (77):
22.02.2016 Три години от онази сутрин, когато Пламен пламна
05.03.2015 10 г. ще съхраняват записите от самозапалването на Пламен
04.03.2015 Показват филма за Пламен Горанов във Варна на 15-и март
20.02.2015 Преди 2 г. един варненец пламна и загина с надежда за по-добри дни
18.02.2015 Филм за самозапалилия се Пламен тръгва по кината
18.11.2014 Палатките на протеста станаха развъдник на плъхове
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).