Разпитват аниматорите заради инцидента с детето в Гранд Мол

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:52 / 21.08.2013
1712
Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е завела Района прокуратура - Варна по случая с 4-годишното дете, паднало от ескалатор във Варна. Това каза Десислава Йотова, говорител на Районната прокуратура. Досъдебното производство е по работен текст на чл. 134 алинея 1 от Наказателния кодекс. По нея се предвижда наказание за този причинил средна или тежка телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, поясни Йотова.

По думите й, в момента се установява как, по какъв начин и защо детето е успяло да излезе само от детския кът, кой е бил на работа тогава. До сега е установено, че на работа са били трима аниматори на смяна, плюс рецепционист, присъствал е и зам.-управител на фирмата, която стопанисва детския кът, поясни Йотова.

В момента текат разпити на тези лица. Изискани са трудовите досиета и длъжностните характеристики, за да се види кой какви задължения е имал. По думите на Йотова, усилията са насочени към това да се разбере кой какви отговорности е имал към безопасността на децата и респективно не ги е изпълнил. Ще бъдат предоставени и видеозаписите от охранителните камери в търговски център и в детския кът. Разпитани са и двама свидетели, видели падането на детето. Продължава изясняването на фактическата обстановка.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (23):
13.09.2013 Изписаха 4-годишния Стефчо от болницата
11.09.2013 Изписват Стефчо от болницата до 2-3 дни
10.09.2013 Инспектират всички детски центрове във Варна
05.09.2013 "Докторе, довиждане", казал преди минути малкия Стефчо на проф. Бошнаков
02.09.2013 Състоянието на Стефчо се подобрява
30.08.2013 Варненци благодарят на лекарите, върнали Стефчо към живота
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).