Разпопиха арменския поп на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:15 / 03.04.2011
4270
Светият престол на Арменската църква в свещения манастир в Ечмиадзин официално разпопи варненския отец Саркис Ованесян. Решението било взето с личното съдействие на главата на църквата - католикос Карекин Втори - това е потвърдил пред изданието Антраник Шакариян, председател на църковното настоятелство към храма "Св. Саркис" във Варна.

Преди да бъде разпопен, отец Саркис на няколко пъти отлагал явяването пред началниците си в Армения, признаха от тамошната патриаршия. Попът скандализира миряните, след като на 31 юли миналата година бе пребит в дискотека на Златни пясъци от двама тийнейджъри от Армения и едва не загуби окото си. Младежите се оказаха туристи, които бързо се изнесоха към Турция, но бяха хванати в Малко Търново. Какво прави един поп в един посред нощ в дискотека, възкликна тогава шефът на РДВР във Варна комисар Димитър Димитров.

"Не съм нито мутра, нито бизнесмен, че да поръчват побой над мен. Аз си гледам божиите работи", отговори на нападките отецът. Година преди побоя обаче изгоря канцеларията на Саркис в арменското училище и той за малко не получи инфаркт. По време на пожара се наложи огнеборците да спасяват 16 деца от етажа над горящата канцелария на попа.

Арменската община във Варна бе подала жалба в Ечмиядзин с молба свещеникът да бъде отзован. Засега обаче не е назначен нов поп на неговото място.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (6)

Още по темата (5):
12.08.2010 Пуснаха побойника на арменския поп
06.08.2010 Оставиха в ареста мъжа, пребил арменския поп
05.08.2010 Арменският поп отнесъл пердаха заради жена
04.08.2010 Пребитият Отец Саркис: Не зная причината за нападението
03.08.2010 Арменци пребиха варненец в дискотека в Златни пясъци
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).