Разследван за сводничество във Франция, пожела доброволно да бъде екстрадиран

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:55 / 20.10.2008
687
Асен Василев, разследван за участие в престъпна група, организирала трафика на български, принуждавани да проституират в района на Бордо, Франция, който миналата седмица бе задържан с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, днес пожела пред Варненския окръжен съд доброволно да бъде предаден на компетентните френски власти.

Пресслужбата на съда припомня, че през есента на 2007 година в Бордо била разкрита мрежа от български проститутки, набирани предимно от района на Бургас. Проверката на изпратените чрез Western Union парични преводи и наблюденията върху престъпната мрежа установили наличието на две успоредно действащи мрежи, експлоатирали близо 10 проститутки. Асен вече е разпитван от френската полиция, която го разследва за връзки с едната от престъпните групи заедно с брат му Ангел.

След първоначалния арест на Асен във Варна с ЕЗА през миналата седмица, ВОС поиска и получи уверение от прокурор при Районния съд в Бордо, че българинът ще бъде третиран във Франция като обвиняем, ще има гарантиран съдебен процес и ако получи осъдителна присъда, ще може да изтърпи наказанието си в България.

Ако през следващите 3 дни Асен Василев не промени съгласието си за доброволно предаване, той ще бъде екстрадиран във Франция до 10 дни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).