Разследван за убийство в Иваново остава в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 02.10.2012
685
Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжен съд Шумен от 21 септември тази година, с което е отказано изменение в по-лека на мярката за неотклонение взета спрямо Аяз Хюсеинов от с. Иваново Шуменска област. 21-годишният младеж е разследван за убийството на 57-годишния Рамадан Алиев от същото село, извършено на 10 март 2012 година.

Младежът е бил приобщен към спор между съселяни, завършил с явна покана да бъде разрешен с бой. Двете групи се въоръжили кой с каквото може, а Аяз взел от дома си кухненски нож. След като схватката между разярените мъже започнала Аяз намушкал с ножа няколко от опонентите, а Рамадан пробол в гръб и в областта на сърцето. Мъжът починал на път за болницата в Шумен. Три дни след убийството Аяз Хюсеинов е задържан под стража с определение на Шуменския окръжен съд и оттогава е в ареста.

Според защитата на младежа, разследването на убийството е опорочено от самото начало, заради процесуално следствени действия, извършени без адвокат или разрешение на съдия. Нещо повече. Адвокатът твърди, че многократно Аяз е бил извеждан от мястото, където търпи мярката си за неотклонение, а органите на реда са упражнявали натиск върху него, за да поеме вината за убийството.

Въззивната апелативна инстанция потвърди аргументите на шуменския съд за законосъобразността на ареста на Аяз. Събраните през 6-те месеца на разследване доказателства по категоричен начин обосновават предположението, че младежът е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Сред най-сериозните основания за постоянния арест е изключителната строгост на закона, която наказва за умишлено убийство със затвор от 10 до 20 години. Тежестта на наказанието води и този съд до извода, че съвсем реална е опасността младият човек да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).