Разследват дейността на "Общинска полиция“ във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:20 / 07.03.2011
1076
Разследват дейността на "Общинска полиция" във Варна, след като Кирил Георгиев, който влезе в общественото пространство като организатор на протеста срещу уличните дупки, подаде сигнал в Районна прокуратура. Той оспорва легитимността и законността на действията на "Общинска полиция", като основни аргументи посочва, че договорът сключен през 2000 година между общината и РВДВР - Варна не е утвърден от тогавашния министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Днес Георгиев бе на разпит в полицията. По думите му се води мащабно разследване срещу служители на община Варна и структурите на МВР. Ще предоставя и допълнителни доказателства, коментира още варненецът. Той добави също, че служителите на "Общинска полиция" неправомерно изпълняват функциите на служители на "Пътна полиция". Зам.-кметът на община Варна пък неправомерно издава наказателни постановления по Закона за движение по пътищата, а парите по тях постъпват в общината единствено чрез кешово плащане. По този начин няма контрол върху средствата, уточни Георгиев.

Според него това което се случва във Варна е незаконно, тъй като не може служител на МВР да бъде на двойно подчинение - на полицията и на кмета. По думите му, "Общинската полиция" трябва да охранява само общинската собственост - пазарите и Морската градина.

Разследването трябва да приключи до месец. До тогава прокуратурата трябва да се произнесе дали по случаят ще бъде образувано наказателно производство.

Силно се надявам, че полицията ще разследва сама себе си и ще бъде безпристрастна и коректна, каза още Кирил Георгиев.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).