Реализират обекти на ВиК-инфраструктурата във Варна с европейски пари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 17.04.2013
986
16 обекта на ВиК-инфраструктурата във Варна ще бъдат реализирани с европейски средства. Това стана ясно при представянето на проекта "Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти по Оперативна програма "Околна среда".

Проектът включва изработването на предпроектни проучвания, идейни проекти, инженерно-геоложки проучвания и технически проекти на ВиК-инфраструктурата на 16 обекта на територията на община Варна по обособени позиции и изработване на план за управлението на водите на общината.

Проектът е с продължителност осем месеца, а стойността му е над 9 110 000 лв. Основната цел на проекта е постигането на техническа и проектна готовност за изграждане на канализацията, водоснабдяването и три колектора за битови и дъждовни отпадъчни води на общо 16 обекта във Варна и околностите.

Един от най-важните резултати в изпълнението на проекта ще бъдат изготвените 16 качествени и пълни инвестиционни проектни предложение за изграждане, реконструкция и модернизация на ВиК мрежата на град Варна и свързаните селищни образувания. Предвижда се канализация и водоснабдяване на кв. "Бриз" и местност "Св. Никола", където цялата съществуваща водопроводна мрежа е в изключително лошо техническо експлоатационно състояние, дължащо се на амортизации на етернитовите водопроводи. Ще се изгради горнопоясен колектор на улиците "Пирин" и "Битоля", който ще поема битовите и дъждовни води на част от централната част на града, която е силно претоварена, а през най-натоварения сезон - летния, сериозен проблем представляват и преливанията в сух време към Черно море.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).