Рецидивист не се плаши от затвора, краде ли краде

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 08.10.2013
893
Районният съд осъди за кражба при опасен рецидив 32-годишен мъж от Търговище. В процедура на съкратено съдебно следствие на 32-год. Б. Реджебов бе наложено наказание от 4 години лишаване от свобода, което да бъде търпяно при първоначален строг режим в затвор.

Привечер на 12 октомври миналата година, на централен варненски булевард, подсъдимият успял да проникне в чужд апартамент, разположен над офис помещения на първи жилищен етаж. Чрез използване на специална ловкост - прехвърляйки се по метален парапет, той се покачил на намираща се на 3 метра над земята тераса, с неустановено техническо средство изкъртил балконската врата и в отсъствието на собствениците започнал да тършува из жилището. От чуждия апартамент подсъдимият откраднал два лаптопа, електронна книга, парична сума, дамско портмоне и парфюм на обща стойност 3150 лева. За посегателството била известена полицията, а месец по-късно Реджебов бил задържан при извършването на друга битова кражба. По иззетите от местопрестъплението дактилоскопни и трасологически следи експертиза установява авторството на деянието.

32-годишният Б. Реджебов е осъждан общо 11 пъти преди настоящото деяние, като всичките му присъди са за извършени кражби. Повечето му налагани наказания са изтърпени ефективно. Съдът уважи предявения за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск за причинените имуществени щети в резултат на посегателството.

Присъдата на ВРС подлежи на обжалване в 15.дневен срок пред горната съдебна инстанция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).