Рецидивист влиза за 2 г. в затвора след кражба на чанта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:36 / 01.10.2013
646
Районният съд наложи ефективно наказаниe за кражба на 25-годишeн младеж. В процедура на съкратено съдебно следствие, съдът призна за виновен 25-год. Д. Славов в извършването на кражба от лек автомобил на маркова дамска чанта с пари и документи, на обща стойност 1018 лева.

Деянието е осъществено около 18 часа на 23 април тази година в близост до детска градина в централната градска част. Потърпевшата жена влязла да прибере детето си от градината, като оставила под дясната седалка чантата си и после заключила колата. Подсъдимият забелязал действията й и веднага решил да извърши кражба. Славов счупил предното странично стъкло на автомобила, грабнал чуждата вещ и побягнал. Когато се отдалечил достатъчно младежът проверил съдържанието на чантата, взел само намерената парична сума от 20 лева, мобилен телефон "Блекбъри" и застрахователна полица за сключена застраховка гражданска отговорност. Дамската чанта и останалите вещи (сред които лични документи, фирмени печати, кредитни и дебитни карти и др.) били изхвърлени в контейнер за смет. Още същата вечер подсъдимият оставил в заложна къща инкриминирания телефон срещу сумата от 120 лв.

3 седмици след кражбата Славов бил задържан от полицията, като у него била открита отнетата застрахователна полица, а впоследствие - и оставения в залог чужд телефон.

Престъпното деяние е извършено в условията на опасен рецидив. 25-год. Д. Славов е осъждан многократно, предимно за сходни посегателства срещу собствеността. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 2 години затвор, при първоначален строг режим. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).