Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Редица съмнителни обстоятелства около смъртта на изчезналия варненски бизнесмен
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 07.12.2012Коментари (0)1032
© btv
Версията "убийство" може да се окаже по-вероятна в случая с варненския бизнесмен Красимир Петров, който в късния следобед във вторник бе открит полуразложен в дере в гориста местност край Варна. 49-годишният мъж, който изчезна безследно на 6 ноември тази година, е имал дългове към банки за около 140 000 лева, както и задължения към частни дружества, с които фирмите му работели. Това обаче едва ли е причина за убийство, коментираха след изчезването му негови близки, според които оборотите, които въртял бившият данъчен, са много по-големи, а фирмите му били доста печеливши. Редица са съмнителните обстоятелства около Красимир от момента на изчезването и до намирането на трупа му.

Най-притеснителният факт, който събудил съмнението на разследващите, е, че той е убит с един изстрел в челото, а до него е личното му оръжие. Другото обстоятелство е, че изстрелът е отгоре надолу, което подсказва вероятността за убийство, а не за самоубийство. Самият труп е намерен в гориста местност извън Варна, а не е ясно как се е озовал там, след като не е бил с личния си автомобил. След извършената съдебномедицинска експертиза съдебните лекари са установили, че смъртта на Красимир Петров е настъпила 10 дни след изчезването му. Неясните обстоятелства за дните от изчезването на жертвата до прострелната рана в челото, времето на смъртта и други несъответствия водят само до едно - че най-вероятно бизнесменът е жертва на убийство.

Предполага се, че от съображения за сигурност разследващите упорито лансират информацията за самоубийство, но всъщност работят по другата по-вероятна версия. Целта е да не подплашат евентуалния извършител, коментираха запознати с делата на криминалистите. Лансираните версии, че изчезналият бизнесмен е забягнал с любовница, отдавна са отхвърлени като несъстоятелни. По-скоро, ако е имало жена, то тя е била примамката, с която да бъде похитен бизнесменът. Интересното е, че и около тази улика има пълно затъмнение. Семейството на Петров първоначално мислело, че той може да е отвлечен, но след като минало много време, а никой не се обадил за откуп, помислили, че тази версия не издържа. Не се знае обаче дали през това време не са опразнени банковите сметки на фирмите му, след което Петров да е бил ликвидиран.

От прокуратурата започват разпити на всички, с които жертвата е имал взаимоотношения, а също така ще се проследи какво е състоянието на неговия бизнес и финасовото му състояние. Сестрата на бизнесмена - Мариана Петрова, която е управител на първия хоспис във Варна "Царица Елеонора", не е на работа, казаха вчера нейни колеги. Те обясниха, че в момента Марияна имала семейни проблеми. Синът на жертвата също отказа да разговаря с журналисти и изключи телефона си. Вчера говорителят на окръжната прокуратура Радослав Лазаров, главният дознател в ОД на МВР - Варна, Петър Петров и шефът на полицията във Варна комисар Тодор Иванов отказаха всякакъв коментар по случая с разследването на смъртта на бизнесмена Красимир Петров. Те заявиха само, че разследващите са уверени, че става дума за самоубийство, но въпреки това се проверяват всички възможни версии.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (457) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1719) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: