Рекет! От Варна до Златни пясъци за 150 лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (23)
09:25 / 09.08.2011
7432
До 150 лева стига возенето с такси от летище Варна до Златни пясъци, оплакаха се чужди туристи. Жълтите коли на единствената фирма, която работи на аерогарата, са със стикери, сочещи цена от 65 стотинки на километър.

Неофициалната им тарифа обаче се движи около 75 лева за курорта, отдалечен едва на 20 километра. Фирмена табела доскоро заковаваше превоза до по-близкия Св. Константин и Елена на 35 лева, а до Бургас и Дуранкулак - на 230 лева.
След публикации в медиите и оправдания на шефовете на фирмата, че конкуренти им правели мръсно, табелата изчезна, но остана практиката на шофьорите да се договарят за баснословни суми с чужденците и да ги возят без включен таксиметров апарат.

Разнообразни са и триковете за надуване на сметките, като се започне от обиколката из целия град с престой на колкото може повече светофари и се стигне до инсталирането на т.нар. помпи, неоткриваеми за проверяващите от ДАИ, и монтирането на касови апарати "близнаци", единият от които работи нелегално на тарифа "за балъци".

"Пътуване с такси от летище Варна до града трае около 15 минути в зависимост от натовареността на трафика и може да ви струва между 7 и 15 лв. в зависимост от таксиметровата компания, която ви обслужва", гласи информацията в сайта на летище Варна.

Въпреки това чужденци, които пристигат като неорганизирани туристи, са най-честите жертви на жълтия рекет.


Виж коментарите (23)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).