Рекламираме Варна и за сватбен туризъм

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:32 / 11.02.2009
829
Варна ще се рекламира и като дестинация за сватбен туризъм. Възможностите й за това ще бъдат показани за първи път на предстоящото през март изложение в Букурещ, където Варненската туристическа камара е организирала щанд с площ 105 кв. м, обявиха ръководствата на камарата и общинската фирма "Обреди". Според председателя на камарата доц. Марин Нешков проектът е естествено продължение на идеята за развитие на алтернативни форми на туризъм, още повече че морският, който традиционно предлагаме, е сезонен и доста проблемен. Сватбеният туризъм се оказва много печеливш - от него могат да се печелят милиони и милиарди, тъй като по правило се практикува от по-заможни туристи, посочи доц. Нешков. По думите му брак в чужбина излиза средно между 10 и 12 хиляди евро в Европа, а в Япония достига 20 000. Развитието на продукта предполага хубави хотели, ресторанти, сватбени организатори, туроператори и агенти, които в противовес на обичайния конфекционен туризъм са готови да разработват конкретен пакет в съответствие с желанията на клиентите - тържество в тесен или по-широк кръг, сватба в манастир, на яхта, под водата, във въздуха, в парк или в пещера.

През миналата година във Варна са сключени 119 смесени брака, като в близо 60% от случаите "половинките" са били от страни извън ЕС - Бразилия, Китай, САЩ, Турция, Индонезия и др. Най-предпочитаният ритуал е битовият, заради който дори и живеещи в чужбина нашенци се женят във Варна, посочи ръководителката на отдел "Радостна дейност" в "Обреди" Весела Великова. Постигнатото досега обаче е далеч от сватбения туризъм, който искаме да развием, защото хората, които са дошли от чужбина да сключат брак, са си организирали всичко сами, обясни доц. Нешков. Варненската туристическа камара и "Обреди" тепърва ще разработват специализираните продукти, като освен привличане на младоженци с цялата им свита ще предлагат сватбени пътешествия и честване на годишнини от сватби.

Източник: chernomore.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).