Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рекламни пана на общината зеят празни, пазят ги за социални програми
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 06.03.2009Коментари (0)611
© Varna24.bg
12 души в момента все още се обучават как най-достъпно да обяснят какви социални услуги се предлагат в община Варна от неправителствени организации и други структури. "До момента вече са инвестирани 20 000 лв. в тяхното компютърно и езиково обучение. Наблягаме на тази дейност, след като и социологическо проучване посочи, че нивото на информираност за услугите е слабо", каза шефът на социалната дирекция в общината д-р Здравко Марков.

Той допълни, че тази година ще бъдат инвестирани по съвместен проект с холандската община Дордрехт още 60 000 евро от тяхна страна и 40 000 лв. съфинансиране от община Варна за обучение и оборудване на социално-информационен център. Той трябва да бъде открит през май и до момента се обсъждат три възможности къде да се намира. Едната е в освобождаващото се помещения на Козирката, в самия информационен център на общината или пък в нова сграда, което като вариант още не е обсъждано. Двама от обучаваните социални работници ще работят в новооткриващото се бюро, а останалите 10 ще са по районните кметства. Тяхната цел ще бъде да разясняват не само услугите, но и как варненци най-лесно да получат достъп до тях.

Общинските съветници от комисията по социални дейности бяха категорични, че социалните услуги, които се предлагат чрез общинската социална програма, неправителствени организации и специализираната дирекция, трябва да намерят място по рекламни пана и билбордове. "Общината има десетина запазени рекламни пана в централния подлез, които можем да употребим за тази цел", категоричен бе д-р Марков. Общинските съветници бяха категорични, че мащабната кампания по разгласа на социалните услуги не трябва да се възлага на външна фирма, а да се извършва от самите социални структури.

В същото време стана ясно, че във вторник пристига делегация от Дордрехт, която ще бъде на посещение във Варна. Във връзка с постъпило искане от фондация "Карин дом" да бъдат поети транспортните разходи на 10 служители на дома, съветниците решиха, че е редно казусът да бъде разгледан от правната дирекцията и комисията по финанси и бюджет, за да не възникнат съмнения, че към отделните неправителствени организации се подхожда избирателно.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: