Рекорден брой участници в конкурс за детска приказка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 24.03.2010
1204
Рекорден брой - 139 вълшебни детски приказки участват в конкурса, обявен от Фондация „Св. Св. Константин и Елена". Творбите на малките автори ще бъдат разгледани и оценени от авторитетното тричленно жури от експерти по български език и литература на Регионалния инспекторат по образованието във Варна. Победителите, които се класират на първо, второ и трето място ще бъдат обявени на детския празник, който ще се проведе на 2 април - международен ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен, в Rappongi, а вестник „Черно море" ще ги публикува на страниците си в рубриката „Хлапе". Наградите за малките вълшебни разказвачи са осигурени от издателства „ФЮТ" и "Славена".

Огромният интерес към конкурса за написването на вълшебна приказка ни радва изключително много, тъй като децата на Варна показват своето изключително въображение. Журито ще бъде много затруднено да оцени най-добрите, защото всички творби са на високо ниво, смятат организаторите.

В състезанието се включиха деца от трето до пети клас от училищата във Варна. Получени са приказки и от Първо основно училище в Провадия.

Заедно с конкурса за написване на вълшебна приказка продължава и кампанията „Дари детска книга, сътвори магия!". В нея се включиха почти всички варненски училища и детски градини.

До 1 април можете да дарите своето любимо книжле в офисите на M-sat Cable или да го донесете на 2 април в Rappongi, където дарените издания ще бъдат включени в благотворителна разпродажба. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати домовете „Княгиня Надежда", „Другарче" и помощно училище с интернат за деца с умствена изостаналост „Св. Св. Кирил и Методий", с. Кривня. Книгите, които не бъдат продадени, ще бъдат предоставени на библиотечните фондове да трите детски институции.

В деня на Андерсен, Rappongi ще се превърне в детско царство. Вълшебникът на стъкло Христо Колев - известен като Бате Ицо, ще нарисува андерсенова приказка с помощта на децата от публиката, а творбата, която се класира на първо място в конкурса, ще оживее върху стъкло под неговата четка. Малчуганите от театър „Арти" ще отворят „Приказното чадърче" с куклено-театрални игри по класически и модерни приказки. Очаквайте и специално вълшебно меню с лакомства и чудна бисквитена торта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).