Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Рекорден брой участници в конкурса за пианисти "Мила Михайлова“ във Варна
Автор: Пламена Николова 17:37 / 22.10.2020Коментари (0)1932
©
Рекорден е броят на участниците в VI Национален конкурс за пианисти "Мила Михайлова“, който ще се проведе от 30-ти октомври до 1-ви ноември във Варна. Той се провежда на всеки две години и се организира от НУИ "Добри Христов“, съвместно с фондация "Мила Михайлова“  ис финансовата подкрепа на Община Варна. Патронът на конкурса Мила Михайлова е един от основателите на Държавното музикално училище в морската столица, създадено през 1944 г. Тя преподава пиано до 1980 г., създавайки забележителна клавирна школа. Нейни ученици са видни музиканти –диригенти, концертиращи пианисти, корепетитори и преподаватели.  

Състезателната част на издание 2020 ще бъде на 30 и 31 октомври 2020 г. в концертното студио на Радио Варна и в концертната зала на училището домакин, а награждаването и гала концертът на лауреатите ще бъдат в Деня на народните будители - 1-ви ноември, от 11:30 в Градската художествена галерия "Борис Георгиев“. 

С всяко ново издание конкурсът "Мила Михайлова“ придобива все по-голяма популярност и въпреки пандемията от COVID-19 желаещите да се включат са отново повече от предното издание -  42 записани солисти и едно клавирно дуо. Състезанието е в три възрастови групи: за участници до 11 г., до 14 г. и до 18 навършени години. Те ще се състезават в две категории – едната е за ученици от професионалните училища по изкуствата, а другата е за любители пианисти - възпитаници на музикални паралелки, читалища и школи. Има също и категория "клавирно дуо". 

Наградният фонд тази година е 5000 лв. Победителите във възрастовата група на най-малките ще получат атрактивни предметни награди и подаръци, а в групите на по-големите – парични премии. Има и допълнителни награди, осигурени от партньорите на конкурса. Отличието за най-добро изпълнение на творба от френски композитор е осигурена от фондация "Мила Михайлова“ в лицето на дъщерята на педагожката – Марина Михайлова. Председател на журито, което ще оценява кандидатите, тази година е световнопризнатият български пианист Людмил Ангелов, почетен професор в Нов български университет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: