Рекорден на субсидиите по програма "Еразмус", давани в ИУ - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 24.06.2008
800
В резултат от допълнително получени средства тази година субсидиите по програмата за международен междууниверситетски обмен Еразъм достигнаха рекордни размери.

След като стана известен фактът, че през 2008 г. студентите, изявили интерес към обмена, бяха два пъти повече от обявените места, сега се оказва, че средствата, които ще им бъдат отпуснати, за да практикуват в европейски компании, са съществено увеличени. За практика в Ирландия например стипендията е максимално допустимата - 3183 евро за трите месеца на практиката, като освен това, стажантът ще получи и възнаграждение за положения от него труд. В случая не става дума за нискоквалифицирана работа, а за стажове по специалността (като счетоводен, маркетингов или мениджърски персонал). Работодателят задължително осигурява ментор на стажантите, който ги въвежда в длъжността по предварително уточнена процедура.
Преподавателите, участващи в обмена, също ще бъдат подкрепени с по над 1000 евро на седмица (например в Норвегия).

За завръщащите се от мобилност с цел обучение стипендията също се увеличава с около 50 % в сравнение с досегашното положение и също достига максималния разрешен размер. Така субсидията за Германия достига 561 евро на месец, за Финландия - 659 евро на месец, а за Норвегия - 786 евро на месец.

През настоящата година кандидатите по програмата с цел студентска практика са над 40 за над 20 места в 6 различни страни. Стажът е с продължителност 3 месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).